23 mars, 2011

Chili con carne


Foto: TV4

Antal portioner: 4
Ingredienser
 600 g högrev
 1 st gul lök, skalad och finhackad
4 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
 st grön/röd chili, finhackad
100 100 g varmrökt sidfläsk/bacon
 3 msk tomatpuré
 0.5 msk kakao
0.5-1 msk spiskummin
1 tsk oregano, torkad
 1 tsk timjan, torkad
 5 dl rött vin
100 g vita bönor
100 g kikärtor
 100 g borlottibönor
Persilja, finhackad
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Olja till stekning 

Gör så här

1. Bryn köttet i olja tills det fått fin färg i en stor gryta.
2. Lägg i lök, vitlök, chili och sidfläsk och bryn ytterligare några minuter. Spara lite finhackad chili till servering.
3. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och häll på vinet.
4. Låt sjuda under lock 2 timmar.
5. Ta bort locket och koka ihop grytan ytterligare minst 30 minuter, tills köttet är helt sönderkokt och mört.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Vänd ner bönor och strö på lite mer chili och persilja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar