03 februari, 2012

Ny favorit bland boxviner! Yummie!

Var på bolaget och skulle köpa vin.. slut som vanligt!

Hittade ett annat som vi provade och JÖSSES va det var gott!
Mycket bättre än Rocca di Montemassi som vi brukar ha!
Blev nyfiken och läste lite mer om det.
Så här skriver vintidningen Livets goda om det och jag kan varmt rekommendera alla att prova det!

La Parrina – Toscanas bäst bevarade hemlighet nu på box

Publicerad 2011-04-19 av Livets Goda
Nyhet: Vin Från ett av vinvärldens just nu mest spännande område, Maremma Toscana, lanseras prestigeboxen La Parrina på Systembolaget den 1 april. Det för Sverige exklusivt framtagna vinet är signerat en av Italiens främsta vinmakare Piergiorgio Cane, vars tidigare vinskapelser reserverats för bland andra president Barack Obama.

TOSCANAS BÄST BEVARADE HEMLIGHET


Toscanas sydligaste distrikt Maremma, har på kort tid blivit regionens hetaste. Områdets förutsättningar att producera röda toppviner med karaktär har nämligen visat sig vara optimala. Det torra och varma klimatet balanseras av Medelhavets svala havsvindar, vilket ger perfekt mogna druvor och komplexitet i vinerna.
Detta har fått världsberömda storproducenter att stå i kö för att investera i Maremmas unika växtplatser. Traktens odlare är dock inte särskilt förvånade. De har alltid vetat om att vinerna från Maremma är minst lika bra – om inte bättre – än dem från de mer välkända grannarna i Chianti och Montepulciano.

LA PARRINA – MED ANOR FRÅN 1800-TALET

Antica Fattoria La Parrina är en av Toscanas mest historiska producenter. Strax söder om Grosseto, fyra kilometer inåt land från kusten, ligger den klassiska gården, vackert belägen vid bergets fot, har man tillverkat vin med hjärta och tradition i över två hundra år. Måna om sitt arv och sin jord producerar La Parrina även ost, olivolja, frukt och grönsaker – allt i tydligt samspråk med naturen.

Regionens hedersdruva Sangiovese delar sedan 1990-talet plats i La Parrinas vingårdar med internationella kvalitetsdruvor som Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah. Resultatet har inte låtit vänta på sig. Gårdens viner har tilldelats en rad utmärkelser och uppmärksammas flitigt i den italienska vinpressen. Boxvinet som lanseras exklusivt för den svenska marknaden är en ny skapelse där Piergiorgio Cane blandat (30%) Sangiovese med fem franska druvsorter. En perfekt kombination av tradition, ursprung och modern vinmakning. Maremma uttryckt i vin helt enkelt.

PIERGIORGO CANE – EN AV DE FRÄMSTA

Mannen bakom boxvinet La Parrina heter Piergiorgio Cane och är en av Italiens mest uppmärksammade vinmakare. Han föddes 1956 i byn Santo Stefano Belbo (hjärtat av Moscato d’Asti-regionen) i Piemonte och blev snabbt införlivad i vinets värld. Efter examen i kemi och oenologi gifte han sig och fick två söner, båda är i dag vinmakare.

Med 30 års erfarenhet av vinodling och produktion samt delaktighet i flera utvecklingsprojekt blev han vald till ordförande i aktade vinmakarföreningen i Piemonte (Associazione Enologi Enotecnici Italiani – sezione Piemonte). Piergiorgio Cane är numera även hedersmedlem i styrelsen för National Assoenology där han nyligen blev utvald att tillsammans med två andra vinmakare skapa Italiens ”150th Anniversary Wine”. Ett mycket speciellt vin som skall hedra kvaliteten och variationen i vinlandet Italien. De första flaskorna kommer att serveras av landets president Giorgio Napolitano när han träffar president Barack Obama i maj 2011.

LA PERRINA 2009
Vinmakare: Piergiorgio Cane
Druvor: Sangiovese 30 %, Cabernet Sauvignon 20 %, Merlot 20 %, Cabernet Franc 10 %, Petit Verdot 10 %, Syrah 10 %
Artikelnummer: 2327-08
Pris: 259 kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar