04 april, 2011

Japanska kotletter


4 port

4 fläskkotletter
1/2 dl olja
3 msk kinesisk soya
1 hackad lök
1-2 krossade vitlöksklyftor
1-2 msk vinäger
5-6 msk sukiyaki sauce
svartpeppar
5 krossade korianderkorn (eller 1 tsk mald)


Lägg kotletterna i en ugnssäker smord form.
Jag brukar banka kotletterna lite och klippa  hack i kanten för att undvika att de "reser" sig.
Blanda marinaden och häll den över kotletterna.
Låt dem ligga i marinaden ca 45 min.
Vänd dem då och då.
Sätt ugnen på 200gr.
Sätt in formen i ugnen ca 30 min (eller tills det bubblar i mitten)
Ös gärna någon gång under tiden i ugnen.

Serveras med ris eller en rotfruktsgratäng.
Tex morot, potatis och kålrot m.m
Lagas som potatisgratäng dvs grönsakerna strimlas, saltas och peppras och läggs i smord form.
Häll över vispgrädde och gratinera tills grönsakerna är mjuka.

Enkelt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar